Inför resan

Visum

När man kommer från Sverige och har svenskt pass behöver man inte ansöka om ett visum i förväg om man landar med flyg i Phnom Penh eller Siem Reap men det rekomenderas. Ett visum som varar i 30 dagar får man då vid gränsen när man har landat i Kambodja. Om man däremot tänker stanna i Kambodja längre än 30 dagar, behöver man ansöka om turistvisum eller liknande beroende på vad skälet till resan är. Om du söker Visum innan resan kan du få stanna upp till 90 dagar. Det du söker är då ett e-visum via kambodjanska ambassaden i London för en kostnad av 25 USD. Det som behövs när du säker om Visum är: pass med minst 6 månaders giltighetstid, nytaget passfoto i digitalt format och ett konto- eller kreditkort. När din ansökan godkänts och du fått ditt e-visum skriver du bara ut det med en vanlig skrivare.

Pengar i Kambodja

I Kambodja är det två olika valutor som används, den egna Riel och USD. Tidigare ville de som bor i Kambodja helst ha USD när man betalade men på grund av osäkra kurser har efterfrågan på USD minskat. Vill du betala med Riel går det bra att växla till det på banken eller hotellet men tänk på att växla tillbaka när du lämnar landet då det inte går att växla in den någon annan stans. Jag skulle inte rekommendera att ni betalar med kort då det är vanligt med bedrägerier utan använd så mycket kontanter som möjligt.

En sak som ni bör vara uppmärksamma på är ficktjuvar och väskryckningar då det är ganska vanligt.

Vaccination

Mitt råd är att kontakta din vårdcentral inför resan till Kambodja för att få reda på vilka vaccinationer ni bör ta beroende på var i Kambodja ni ska resa då det kan vara olika på olika platser.

Hälsa

Tänk på att solen i Asien är mycket stark, så se till att skydda er med stark solskyddsfaktor för att vara på den säkra sidan. Även om ni har en stark solskyddsfaktor så garanterar jag att ni får färg och den blir oftast bättre när ni inte bränner er.

Försäkringar

Glöm inte att kontakta ditt försäkringsbolag och se över dina försäkringar när du ska resa så det täcker allt du kan behöva dem för. Oftast innehåller hemförsäkringen en generell reseförsäkring men ska ni på några äventyr eller liknande brukar dem behöva kompletteras.

Ambassad att kontakta

Får du problem med något under din resa i Kambodja så kan du kontakta den Svenska ambassaden i Bangkok då Kambodja ännu inte har någon svensk ambassad.

louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher moncler sito ufficiale moncler sito ufficiale outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher