Resa i Kambodja

Det är oftast vanligt att man reser mellan Phnom Phen och Siem Reap när man reser i Kambodja. Just därför har jag valt att fokusera på den rutten när jag går igenom de olika färdmedel som är vanligast att åka med mellan olika platser i landet. Jag vill ändå göra en notering för er som undrar att det även går utmärkt att resa mellan andra platser i landet. Det finns bussar som går till de flesta platser och är det någon färd som ni undrar över så går det bra att gå in på lokala resebyråer så får ni hjälp.

Flyg inom Kambodja

Phnom Phen – Siem Reap: Det smidigaste och enklaste sättet att resa mellan Phnom Phen och Siem Reap är att flyga. Bangkok Air har 5 flygningar om dagen på sträckan och flygtiden beräknas till 35-45 minuter. Ett annat flygbolag som också går bra att flyga med är Vietnam Airlines. Det går bra att boka flyget på en lokal resebyrå för drygt 125 USD. En sak som är bra att komma ihåg är att man på flygplatsen får betala flygplats skatt som tidigare legat på 6 USD / person.

Siem Reap – Sihanoukville: Flyg mellan Siem Reap och Sihanoukville  och tillbaka går varje Måndag, Onsdag och Fredag med Cambodia Angkor Air och kostar mellan 500-1000 Kronor beroende på önskat datum.

Buss i Kambodja

Inom Kambodja kan man i stort sett resa var man vill med buss vilket är bra. Bussarna är oftast ganska billiga att åka med så vill man åka budget är det att rekommendera. Att färdas med buss genom Kambodja kan dock vara en riktig upplevelse. Ofta kan det vara så att man får åka i ganska dåliga bussar, utan AC och utan stötdämpare. Vägarna i landet är heller inte de bästa så jag vill varna er för detta färdmedel om ni reser med familjen. Se då först till att bussen ni färdas med är av bra skick annars kan det blir en jobbig resa.

Båt i Kambodja

Det finns även möjligheter att åka båt mellan Phnom Phen och Siem Reap. Här kan det vara bra för er att tänka på att de helst bara tar utlänningar på de snabba båtarna och vill helst inte att man åker med de lokala färjorna. Ofta tar båtfärden ca 4-6 timmar så det kan vara bra att ta med egen mat och dryck på resan. Att resa med båt den här sträckan är möjligt under stora delar av året medan vattnet är tillräckligt högt för att färdas på. Under april till juli är det dock ett lite osäkert färdmedel då det på grund av lågvatten ofta är förseningar och inställda rutter.  Jag rekommenderar därför att man ska resa med flyg under denna tid då det kan bli obekväma väntetider och värmen kan bli outhärdlig.

louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher moncler sito ufficiale moncler sito ufficiale outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher