10 saker att göra i Kambodja

Tidigare i veckan publicerade jag en lista på nummer 6-10 top saker att göra i Kambodja så nu tänka jag fortsätta med att avslöja vilka som kommer på platserna 1-5.

Angkor Wat i Siem Reap

Många människor besöker Siem Reap med det enda syftet att bo där under sitt besök till Angkor Wat. Angkor var den största förindustriella staden i världen och har tack vare sin prakt blivit en del av UNESCO: s världsarvslista. I hjärtat av detta område ligger Hindi Phnom Bakheng templet med sina 108 omringande torn och det populära Angkor Wat. Vill du uppleva hela Angkors prakt så kan jag rekommendera att ni hyr en guide i Siem Reap som följer er till Angkor.

Bayon i Siem Reap

Om ni ändå är på plats och ska besöka Angkor Wat så får ni inte glömma att besöka Bayon som ni finner i mitten av Angkor Thom och utgör kärnan av hela Angkor Komplexet. Bayon bildar en tredelad pyramid med 54 torn och över 200 stora, fyra meter höga, mystiska ansikten som är vända ut till norr, söder, öster och väster. Alla mystiska ansikten med slutna ögonlock och svagt leende, representerar en Bodhisattaya. Det är en person som uppnått Nirvana och som finns här för att hjälpa den andliga utvecklingen av andra.

Ta Prohm i Siem Reap

Till höger om staden Angkor Thom finner ni Ta Prohm, ett monument som lämnats orört vilket ger det en känsla av att du upptäckt en arkeologisk skatt för första gången. Att Ta Prohm är omgiven av massiva fikon och silkes träd ger en dramatisk effekt som man sällan finner på andra platser.

Phnom Penh Royal Palace & Silver Pagoda

I Phnom Penh Royal Palace som byggdes 1866 kan ni finna flera underbara saker att titta på. Bland annat hittar ni här Tronsalen i Khmer stil, som nu bara används för speciella högtidliga tillfällen. Söder om Tronsalen ligger Skattkammaren och Villa Napoleon III som är byggd i Egypten 1866. Den byggdes för invigningen av Suezkanalen och senare fick den kambodjanska kungen den som en gåva. Några andra vackra saker att se här inne är Silver Pagodan och Kambodjas vördade Emerald Buddha.

Tonle Sap Sjön i Siem Reap

Tonle Sap sjön är den största insjön i Sydostasien. Tonle Sap floden är även den enda floden i världen som flyter i båda riktningarna. Under monsun säsongen mellan juni och oktober vänder vattenflödet och rinner i motsatt riktning. Det är under den tiden som Tonle Sap sjön fylls. Det är bäst att åka hit under regnperioden eftersom mangroveträsken torkas upp under andra perioder. Vill ni komma hit och titta på fåglarna i fågelreservatet så är den bästa tiden mellan december till april.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher moncler sito ufficiale moncler sito ufficiale outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher